Echipament electronic pentru automatizare statie de preparare asfalt

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Echipament electronic pentru automatizare statie de preparare asfalt

Be the first to review this product

Availability: In stock

Deprecated functionality: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/cbmro/public_html/lib/Zend/Locale/Format.php on line 302
Add Items to Cart

Quick Overview

In principiu, pentru a prepara asfaltul se amesteca mai multe sorturi de nisip cu bitum si filler, toate cantarite dupa retete bine stabilite.

Product Description

In principiu, pentru a prepara asfaltul se amesteca mai multe sorturi de nisip cu bitum si filler, toate cantarite dupa retete bine stabilite. Pentru a nu lasa impresia ca prepararea asfaltului se face 'intr-o singura fraza' vom intra putin in detalii: nisipul sortat pe categorii este incarcat in predozatoare. Din predozatoare sortimentele de nisip se amesteca in cantitati cat mai apropiate de reteta in lucru. Amestecul obtinut este uscat intr-un cuptor rotativ functionand cu gaz, motorina sau pacura. Dupa uscare nisipul este urcat in partea de sus a statiei si cu ajutorul unor site este separat din nou in patru sortimente dimensionale care sunt depozitate temporar in niste buncare relativ mici. Urmeaza operatia de dozare prin cantarire conform retetei a celor patru sorturi de nisip, bitum si filler. Dupa dozare urmeaza amestecarea si in final depozitarea asfaltului in silozuri din care va fi incarcat ulterior in camioane si transportat la beneficiar. Pe langa operatiile de cantarire pentru a obtine un asfalt de calitate o importanta deosebita o au temperaturile la care se gasesc componentele ce intra in amestec.


Mai trebuie spus ca pentru a reduce la minim poluarea cu praf, in procesul de uscare, sortare, cantarire, nisipul este aspirat iar aerul de aspiratie este filtrat astfel incat praful sa nu ajunga in atmosfera. Instalatia de filtrare este o parte importanta a statiei .
Pentru a transpune in practica cele prezentate e nevoie de o instalatie complexa care contine compresoare, arzatoare, zeci de motoare electrice, benzi transportoare, elevatoare, vibratoare, variatoare de turatie, senzori, electroventile etc. Credem ca in aceasta prezentare am reusit sa scoatem in evidenta complexitatea unei statii de preparare asfalt.

In continuare vom prezenta la nivel de schema bloc solutia adoptata pentru automatizarea unei astfel de instalatii.

Avand ca obiectiv calitatea ireprosabila am inclus in lantul de automatizare un calculator care are rolul de a  inregistra intr-o baza de date toti parametrii importanti, adica temperaturi, cantitati, timpi pentru fiecare sarja in parte. Aceasta baza de date poate fi afisata pe monitor si poate fi tiparita sub forma de rapoarte care insotesc livrarea de asfalt. In mod natural, pe calculator se memoreaza si retetele dupa care se prepara asfaltul. Baza de date mai contine si date privind beneficiarul, cantitatea comandata , reteta solicitata.


In timpul lucrului, pe monitorul calculatorului sunt afisate date despre comanda in executie (beneficiar, reteta, cantitate totala, cantitate preparata, cantitate ramasa de preparat) si parametrii  masurati pentru sarja curenta (temperaturile masurate si cantitatile reale introduse in amestecator).

Controlul efectiv al statiei este incredintat unui sistem de doua automate programabile modulare produse de CBM Electronics. Primul din aceste automate are sarcina de a controla toate sistemele de transport din statie incepand de la predozatoare pana la depozitarea asfaltului in silozuri si incarcarea lui in camioane. Una din functiile importante ale acestui automat o constituie pornirea si oprirea secventiala a tuturor motoarelor de pe statie, tinand cont atat de puterile mari  cat si de interconditionarile care se impun. De asemenea acest automat supervizeaza starea protectiilor tuturor motoarelor electrice si semnalizeaza in timp util orice avarie survenita in sistem. Instalatia de filtrare este de asemenea comandata de acest automat.  Pentru a trimite mesaje catre operator se foloseste o consola de afisare. Pe aceasta consola sunt afisate mesaje in clar privind functionarea statiei.  Sunt prevazute si lampi de semnalizare pentru a indica pe un panou sinoptic starea tuturor elementelor din sistem.

Operatiile de cantarire, masurare si control temperaturi sunt realizate de un al doilea automat programabil. Avand in vedere distantele de zeci de metri intre punctele de masura si cabina de comanda, pentru a reduce la minim erorile de masura datorate rezistentei cablurilor sau perturbatiilor electrice, intrarile analogice in automat sunt in curent unificat 4-20mA. Implicit, la fiecare punct de masura este montat cate un adaptor de semnal.   Acest automat este conectat la calculator . De la calculator el va lua toate datele privind reteta si va raporta valorile reale masurate pentru fiecare sarja in parte. Un set cuprinzator de lampi de semnalizare va indica pe un panou sinoptic starea in care se gasesc diferitele elemente de executie de pe statie. O a doua consola de afisare permite monitorizarea operatiilor de cantarire si masurare temperaturi si, ceea ce este foarte important permite o calibrare soft a tuturor canalelor de masura.

Statia de asfaltare poate lucra in mod automat semiautomat sau manual. Pentru lucrul in mod manual sunt prevazute butoane care permit practic controlul independent al fiecarui element din statie.

 

2. Operare pe calculator

2.1. Lansarea programului. Optiuni.


In timpul instalarii pe calculator a aplicatiei dedicata interactionarii cu automatele programabile destinate automatizarii intregului proces de preparare a asfaltului, se creaza o iconita (pictograma). Aceasta va fi vizibila pe ecranul monitorului dupa pornirea calculatorului si lansarea sistemului de operare. Prin actionarea ei cu ajutorul mouse-ului aplicatia se poate lansa in executie. Aplicatia incepe prin deschiderea unei ferestre de prezentare care contine si o bara de meniu cu urmatoarele optiuni:
•    Info
•    Comenzi
•    Retete
•    Productie
•    Baza de date

 

Contactati departamentul tehnic pentru a personaliza acest produs


Download detalii tehnice: